RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt kjøtt øker kreftfaren

Sist oppdatert:
Mye rødt kjøtt kan øke faren for tarmkreft. Nå tror forskerne de vet hvorfor.

(SIDE2): Engelske forskere sammenlignet et kosthold med rødt kjøtt med en vegetardiett. De fant ut at kostholdet bestående av mye rødt kjøtt ble assosiert med en høyere DNA skade, skriver BBC News onsdag.

Dette mener de er nøkkelen til hvorfor de som spiser mye rødt kjøtt har en større sjanse for å utvikle tarmkreft.

Grunnen til at rødt kjøtt gir DNA skade er, ifølge forskerne, tilstedeværelsen av en substans kalt nitrosoforbindelser. Denne substansen kan skape skadene mutasjoner og forandringer som øker sjansen for kreft, melder BBC News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere