Gå til sidens hovedinnhold

Reagerer på Hareide-utspill

Ungdomskonsulent Petter Kittelsen i Den Norske Turistforening reagerer på miljøvermnister Knut Arild Hareide bekymring om at barn og unge går for lite på tur.

Miljøverndepartementet har lagt fram en undersøkelse som viser at ungdommens samlede deltakelse i tradisjonelt friluftsliv som sopp- og bærplukking, fiske, skiturer og vandring i skog og mark falt fra 98 til 86 prosent de siste 30 årene.

Miljøvernminister Knut Arild Hareide bekymret over dette. Han mener at økningen i de «moderne aktivitetene» ikke kompenserer for nedgangen.

Ungdomskonsulent Petter Kittelsen i Den Norske Turistforening reagerer på dette utspillet.

- Det er pussig at miljøvernministeren er bekymret for dette, samtidig som han vil legge skranker på populære aktiviteter som kiting, sier Petter Kittelsen til Ungnett.org.

Han kan vise til en klar økning i antallet unge medlemmer i DNT har økt de siste årene.

HTML EMBED
Er barn for lite aktive?
Ja, de sitter bare foran pc-en
Nei, de er minst like aktive som før
Vet ikke

Se resultat

- I aldersgruppen 13-26 år hadde vi en medlemsvekst på 8,3 prosent i fjor. Vi har nå mer enn 18 000 medlemmer i denne aldersgruppen. Vi har ikke organiserte soppturer. Men i år arrangerer vi BaseCamper for sjette år på rad, med aktiviteter som fjellklatring, brevandring, isklatring og toppturer.

- Jeg tror ungdom trenger en spennende inngang til friluftslivet. Vi ser at mange går over til mer tradisjonelle aktiviteter etter hvert, sier Kittelsen til Ungnett.org.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken