RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på lav straff

Sist oppdatert:
Seks år gamle Peter ble klemt i hjel på en bensinstasjon. Mannen som forårsaket guttens død, blir kun straffet med en bot på 3000 kroner.

- Sønnen min gikk inn på en bensinstasjon. Han kom aldri levende ut igjen. Jeg vil vite hva som skjedde, for han døde ikke en naturlig død, sier Peggy Enerud til TV 2 Nyhetene.

Den fortvilte mora mistet sønnen sin 17. juni på en Esso-stasjonen Solum Servicesenter på Romerike. En bensinstasjonansatt vred om nøkkelen på en parkert bil inne i smørehallen. Bilen stod i gir, og bykset frem. Peter sto foran bilen, og ble klemt i hjel.

Peggy Enerud nekter å godta at den eneste straffen den bensinstasjonansatte får, er en bot på 3000 kroner.

- Jeg tror ikke folk forstår hvordan det er mulig at vedkommende kun blir straffet for brudd på veitrafikkloven, sier moras advokat, Per Ove Marthinsen.

Gutten var sammen med sin far da ulykken skjedde. Den ansatte på bensinstasjonen har forklart at han så både faren og gutten inne i smørehallen - men at han likevel vred om nøkkelen på den parkerte bilen.

Peter var innom mora på jobben klokka 10 samme dag som han døde.

- Det var siste gang jeg så ham¿ sier Peggy Enerud fortvilt til TV 2 Nyhetene.

Klokken 11.14 skjedde ulykken.

Saken er nå henlagt, men moren og advokaten krever at Riksadvokaten ser på saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere