RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på Stokkes fallskjerm

Foto: Ingvild Jensen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Næringsminister Ansgar Gabrielsen skjerpe kraftig inn på betingelsene til ledelsen i statseide bedrifter.

Onsdag måtte Helse Sør-sjef Steinar Stokke gå av - med en fallskjerm på 3,3 millioner. Men det finnes flere ledere med gullkantede pensjoner i statseide bedrifter. Toppsjefene i for eksempel Posten, Statkraft og NSB kan alle se frem til pensjoner i millionklassen.

Nå varsler næringsminister Ansgar Gabrielsen skjerping, melder TV 2-nyhetene.

- Det er åpenbart blitt etablert pensjonsordninger utover det som er alminnelig, og da er det naturlig å se på det regelverket som gjelder for styrene. Men det vil fremdeles være styrets ansvar å ansette administrerende og avsette og utmeisle vilkår, spørsmålet er om vi skal lage ordninger som gir disse styrene mindre grad av frihet, sier Gabrielsen.

Pensjonskommisjonen har sagt at vi må jobbe lenger. Men i Posten kan gå sjefen gå av når han fyller 60, med en årlig pensjon på cirka 1,3 mill, i NSB er det avgang ved 62 og årlig pensjon på 1,1 i Statkraft bør sjefen bli til fylte 65 da får han cirka 1,3 millioner i pensjon.

- Jeg forstår en del av de reaksjonene som har vært på lønnsnivået, men kanskje ikke minst på pensjonsordningene, der man har etablert ordninger for offentlige ansatte som kanskje sogar overgår lønn til en statsminister. Det er naturlig at det har vært en debatt om det og det er vårt ansvar som politikere å gå gjennom reglene og se om vi skal gjøre endringer og eventuelt hva vi skal gjøre av endringer, sier Gabrielsen til TV 2.

- Er det grunn til å tro at disse vurderingene vil føre frem til konkrete tiltak og at det vil bli strengere regler?

- Jeg tror man må regne med at de reglene som denne regjeringen etablerer på dette området ikke vil være fullt så romslige som det den forrige regjeringen etablerte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere