RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer på Treholt-lekkasjer

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
PST reagerer på at innholdet i hemmelige Treholt-avhør har lekket ut i media.

Nåværende og tidligere ansatte i overvåkingspolitiet fikk opphevet taushetsplikten for å forklare seg til Gjenopptakelseskommisjonen i Treholt-saken.

Nå reagerer tillitsvalgt i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på at innholdet i disse hemmelige avhørene lekker til media.

- Etter at taushetsplikten ble opphevet, har ledelsen i PST og vi oppfordret alle som måtte ha noe å si, om å melde seg for kommisjonen. Det er uheldig at dette gjøres tilgjengelig for gud og hvermann, sier Lasse Roen til Aftenposten.

Videre reagerer Roen på at nåværende PST-tjenestemenn har blitt navngitt av TV 2. Han påpeker at tjenestemennene ikke er offentlige om sitt arbeid av åpenbare sikkerhetsgrunner.

Nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, beklager at de har navngitt personene på sine nettsider, men understreker at navnene har blitt fjernet. PST-tjenestemennene ble ikke navngitt på nyhetssendingene på TV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere