RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reagerer sterkt på turavgift

Sist oppdatert:
Å legge avgift på bruk av fellesområder i utmark er ingen god idé, mener Friluftslivets fellesorganisasjon.

«Fjellregionsamarbeidet» har tatt til orde for å avgiftsbelegge turer i skog og mark, bading og besøk på torg og i parker. Forslaget faller ikke i god jord hos Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO).

- Vi finner dette utspillet både overraskende, urovekkende og dramatisk i forhold til både den lagvarige tradisjonen for og lovfestede rett til fri ferdsel i utmark, sier FRIFOs styreleder Øystein Dahle i en pressemelding fredag.

«Fjellregionsamarbeidet» er et forum av politikere fra Telemark, Buskerud, Hedmark, Oppland og Sogn og Fjordane, og de mener at du og jeg er gratispassasjerer når vi ikke betaler for å oppholde oss på steder som det koster penger å vedlikeholde.

Har forståelse
FRIFO sier de har forståelse for at kommunene i fjellregionene ønsker å øke inntektene fra turistvirksomhet, men mener avgiftsbelegging av fellesarealer er feil vei å gå.

Tidligere har forumet søkt om å få innføre en såkalt «naturavgift», men det ble avslått av Nærings- og handelsdepartementet. Nå prøver de igjen.

- Vi vil følge saken meget nøye og vil under ingen omstendigheter akseptere en slik utglidning, sier Dahle om saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere