*Nettavisen* Nyheter.

Reaksjoner mot Orderud-intervju

Foto: Bendiksby, Terje

Per Orderuds fetter reagerer på at Veronica Orderud fikk bedyre sin uskyld i beste sendetid.

16.02.08 07:12

Per Orderuds fetter, Harald Orderud, reagerer sterkt på at NRK slipper til trippeldrapsdømte Veronica Orderud i et underholdningsprogram som «Grosvold». Han mener et intervju om soningsforholdene i norske fengsler kan gjøres på en annen tid av døgnet og i et annet medium, skriver VG Nett.

- Alle har vel rett til å uttale seg om soningsforhold, men at hun igjen får sitte å bedyre sin uskyld reagerer jeg også på. Hvorfor får ikke Kristin Kirkemo eller Lars Grønnerød som er dømt for det samme i denne saken, gjøre det samme, sier Orderud til avisen.

LES OGSÅ: - Kan ikke tilgi Kristin

Nærmere 100 seere skal ha kontaktet NRK med tilsvarende reaksjoner.

Harald Orderud er imidlertid positiv til at privatetterforsker Tore Sandberg skal se på saken med det mål å få saken gjenopptatt. Selv om dom er falt i saken, er det fortsatt mange ubesvarte spørsmål, mener han.

Fredag var trippeldrapsdømte Veronica Orderud på plass hos Anne Grosvold på NRK1 for å snakke om livet sitt i fangenskap. Veronica, som er dømt for medvirkning til planleggingen av Orderud-drapene, hadde permisjon fra kvinnefengselet på Bredtveit i Oslo.

Prosjektleder for Grosvold-redaksjonen Marianne Torp forteller at anledningen til Veronica-intervjuet var at hun hadde sonet halve dommen. Torp påpeker også at hun er blitt intervjuet av en rekke andre medier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag