*Nettavisen* Nyheter.

Rebecca trolig kvalt

Rebecca Rist (27) ble trolig kvalt.

22.12.06 14:47

(iBergen.no):Etter det iBergen.no erfarer har drapsetterforskerne i Bergen fått den foreløpige obduksjonsrapporten fra rettsmedisinerne. Den kan ikke fastslå en klar dødsårsak.

Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at Rebecca Rist trolig ble kvalt. De tekniske etterforskerne utelukker ikke at medikament eller bruk av andre rusmidler kan ha vært en medvirkende årsak til dødsårsaken. Først når prøver som nå er tatt blir ferdig analysert om tre-fire uker, kan en endelig dødsårsak fastslås.

Blåmerker
De tekniske etterforskerne tror at Rebecca må være drept et annet sted, enn der hun ble funnet, like ved transformatorkiosken i Breisteinsveien. Etterforskerne mener hun er lagt pent inntil trafo-veggen.

Det er funnet blåmerker på Rebeccas kropp, men de medisinske undersøkelsene utelukker at disse skadene alene kan være årsak til at hun døde. Det at Rebecca trolig har ligget på samme sted i 18 dager gjør at de medisinske undersøkelsene blir vanskelig.

- Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, men jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i den, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no

Ikke forhør
- Årsaken er at politiet ønsker å konfrontere den siktede med deler av innholdet i rapporten, sier Krogvold. Politiet hadde planlagt å ta et nytt avhør av den siktede i dag, men han meddelte fra cellen i Bergen fengsel at han ikke var i form til å gå i et nytt avhør. Nå blir det ikke tatt noe avhør av den siktede før over jul, med mindre han selv insisterer på å forklare seg, sier Krogvold.

Det var natt til 3. desember Rebecca Rist forsvant fra sin leilighet i Møllendalsbakken. Den prostituerte kvinnen skulle på jobb, og ble plukket opp av en 27 år gammel mann. Sammen med horekunden kjørte Rebecca ut til Hylkje til mannens leilighet. 21. desember ble hun funnet død, et par hundre meter fra mannens bolig.

Rebecca ble funnet naken, liggende inntil en transformatorkiosk i Breisteinsveien.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.