RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redaktørforeningen blir partshjelper i Rolfsen-saken


Filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen har fått tung støtte fra Norsk Redaktørforening i saken mot PST. Nå trapper Redaktørforeningen opp støttearbeidet.
Filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen har fått tung støtte fra Norsk Redaktørforening i saken mot PST. Nå trapper Redaktørforeningen opp støttearbeidet. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norsk Redaktørforening (NR) har meldt seg som partshjelper for filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen i saken mot PST om tilgang til upublisert materiale.

Saken er anket til Høyesterett. I forbindelse med at saken gikk i lagmannsretten, fikk NR utarbeidet et eget prosesskriv til støtte for Rolfsen. Nå trapper de opp innsatsen.

– Å gå inn som partshjelper innebærer at vår advokat, Vidar Strømme, som er en av landets fremste eksperter på medierett, ytringsfrihet og kildevern, vil få avholde egen prosedyre i Høyesterett dersom saken slipper gjennom ankeutvalget, sier NR-generalsekretær Arne Jensen.

Les også: PST mener filmopptak avslører IS-rekruttering

8. juni beslagla Politiets sikkerhetstjeneste (PST) upublisert opptaksmateriale til en dokumentarfilm om Ubaydullah Hussain og det norske ekstremistmiljøet hjemme hos filmskaperen.

I materialet er det blant annet opptak av en 18-åring som er varetektsfengslet, siktet for forsøk på å slutte seg til ekstremistgruppen IS i Syria. 18-åringen ble pågrepet samme dag som PST beslagla filmopptakene.

Les også: Filmskaper tapte mot PST i lagmannsretten

Både tingretten og lagmannsretten har godkjent PSTs beslag, men Rolfsen har anket saken fordi han mener at hensyn til kildevern bør vektlegges.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere