*Nettavisen* Nyheter.

Redd Barna om asylforslaget: – Helt i grenseland

REAGERER: Røde Kors mener bruk av midlertidig opphold for barn på flukt som kommer alene til Norge, er uakseptabelt. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Redd Barna mener bruk av midlertidig opphold for barn på flukt som kommer alene til Norge, er uakseptabelt.

29.12.15 16:04

Asylforslaget ser ut som om det er helt i grenseland av internasjonale lover og konvensjoner, mener Redd Barna.

– Urovekkende, sier seksjonsleder Thale Skybak i Redd Barna.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) la tirsdag fram 40 forslag til en vesentlig strengere asyl- og innvandringspolitikk. Skybak mener det trengs tid til å se grundig på innholdet for å se på konsekvensene for barn i flukt.

– Vi mener bruk av midlertidig opphold for barn på flukt som kommer alene til Norge, er uakseptabelt. Vi har masse dokumentasjon på hvor skadelig dette er for barna som blir utsatt for det, så regjeringen gjør rett og slett her bevisst skade på de aller mest sårbare barna, sier Skybak.

– Listhaug fyller i alle fall ikke rollen sin som integreringsminister, for her er det ingen gode integreringstiltak. Tvert imot, legger hun til.

Sier at norske verdier skal gjelde nordmenn

Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, ser heller ikke på asylforslagene med blide øyne.

– Regjeringen sier i realiteten at norske verdier om solidaritet og likeverd primært skal gjelde nordmenn. For flyktninger skal vi holde oss med et annet verdisett, sier han.

Mener asylforslag svekker integreringen

Regjeringens tolkning av flyktningforliket vil gjøre flyktningpolitikken dyrere for Norge og svekke integreringen av mennesker som skal ha beskyttelse, mener Miljøpartiet De Grønne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rasmus Hansson. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Stortingsrepresentant og nasjonal talsmann Rasmus Hansson i MDG understreker at partiet skal vurdere forslagene som innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) la fram tirsdag nøye.

Partiet vil støtte tiltak som det mener gir bedre integrering, som effektiviserer mottak og bosetting og som gir klar melding til dem som ikke skal ha opphold.

– Nå ser alle hvorfor Frp danset i stortingskorridorene da flyktningforliket ble inngått i høst. Regjeringen tolker asylforliket som en fullmakt til å føre Frps innvandringspolitikk, sier Rasmus Hansson.

– Listhaugs liste er grunnen til at MDG sa nei til flyktningforliket før jul. Vi ønsker å bidra bred politisk enighet for en bedre mottaks- og integreringspolitikk. Listhaugs tolkning av flyktningforliket vil tvert om gjøre flyktningpolitikken dyrere for Norge og svekke integreringen av mennesker som skal ha beskyttelse og bo her, fortsetter han. (©NTB)

(©NTB)

Flere saker:

- Må bestå norskprøve for å få varig opphold

NOAS og Humlen svært kritiske til Listhaugs asylforslag

Slik vil Listhaug stramme inn overfor asylsøkerne

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.