*Nettavisen* Nyheter.

Reddet av mobilen

Foto: Norsk Luftambulanse.

To tenåringsjenter som gikk seg vill i Nord-Trøndelag ble reddet av lyset i mobildisplayet.

05.01.08 22:17

Nattkikkerter (Night Vision Goggles NVG) førte Norsk Luftambulanse raskt på sporet av to jenter, 14 og 15 år gamle, som lørdag ettermiddag gikk seg vill på en skitur i Verran kommune i Nord-Trøndelag.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRA NATTESYN: Dette bildet er tatt midt på natten og viser hvor effektiv NVG-ustyr er (Night Vision Goggles). Foto: Bjørn Carlsen, Norsk Luftambulanse.

Lyset fra displayet i jentenes mobiltelefoner ble redningen, som på tidspunktet de ble funnet var svært plaget av kulde og kraftig vind.

Med avanserte nattkikkerter klarte redningshelikopteret fra Norsk Luftambulanse å lokalisere jentene til et område som heter Einerhaugen nord for Malm.

- Vi fikk jentene til å aktivisere displayet på mobiltelefonen. Med nattkikkerten var det enkelt å se dem takket være lyset i mobildispalyet, sier Bjørn Carlsen ved Norsk Luftambulanse i Trondheim. Carlsen deltok selv i redningsaksjonen.

Han forteller at nattkikkerten de brukte forsterker lys fra lyskilder opp til tre tusen ganger.

- Det kan være verdt å vite for folk som skal på tur. Lyset fra en lighter, en tent sigarett eller fra displayet i en mobiltelefon kan vi fange opp på svært lang avstand, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.