RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet av mobilen

Foto: Norsk Luftambulanse.
Sist oppdatert:
To tenåringsjenter som gikk seg vill i Nord-Trøndelag ble reddet av lyset i mobildisplayet.

Nattkikkerter (Night Vision Goggles NVG) førte Norsk Luftambulanse raskt på sporet av to jenter, 14 og 15 år gamle, som lørdag ettermiddag gikk seg vill på en skitur i Verran kommune i Nord-Trøndelag.

BRA NATTESYN: Dette bildet er tatt midt på natten og viser hvor effektiv NVG-ustyr er (Night Vision Goggles). Foto: Bjørn Carlsen, Norsk Luftambulanse.

Lyset fra displayet i jentenes mobiltelefoner ble redningen, som på tidspunktet de ble funnet var svært plaget av kulde og kraftig vind.

Med avanserte nattkikkerter klarte redningshelikopteret fra Norsk Luftambulanse å lokalisere jentene til et område som heter Einerhaugen nord for Malm.

- Vi fikk jentene til å aktivisere displayet på mobiltelefonen. Med nattkikkerten var det enkelt å se dem takket være lyset i mobildispalyet, sier Bjørn Carlsen ved Norsk Luftambulanse i Trondheim. Carlsen deltok selv i redningsaksjonen.

Han forteller at nattkikkerten de brukte forsterker lys fra lyskilder opp til tre tusen ganger.

- Det kan være verdt å vite for folk som skal på tur. Lyset fra en lighter, en tent sigarett eller fra displayet i en mobiltelefon kan vi fange opp på svært lang avstand, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere