RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet av SMS

Sist oppdatert:
- Vi trodde hele tiden at Jonny Roger ville klare seg. Og det gikk heldigvis bra, sier kameraten som holdt kontakt med hundekjøreren på mobil.

Austerheim var den som mottok den aller første meldingen fra Seem torsdag. Han skjønte med en gang at ting ikke var som de skulle.

- Jonny Roger er ikke den første til å be om hjelp. Da jeg fikk meldingen visste jeg at det var alvorlig. Derfor tok jeg umiddelbart kontakt med politiet, sier Austerheim til Nettavisen.

Søndag formiddag opplyser St.Olavs hospital at tilstanden til Seem er stabil, og at han har det bra.

- Han ligger til observasjon nå, men det er usikkert akkurat når han vil bli skrevet ut, sier kommunikasjonssjef Marit Kvikne ved St. Olavs hospital til Nettavisen.

Roser politiet
Etter få timer hadde politiet satt i gang leteaksjon, og Austerheim berømmer måten politiet handlet på.

- De satt i gang en så omfattende aksjon utrolig raskt. Selv om forholdene var svært vanskelige, ga de aldri opp, og de gjorde en fantastisk innsats, sier han.

Fra den første meldingen kom, prøvde både Austerheim og politiet å holde kontakten med ham via mobilen.

Prøvde å orientere
- Jeg og Jonny Roger prøvde så godt vi kunne å orientere oss. Men til tross for at vi er godt kjent i området, gjorde været det helt umulig. Alt var bare hvitt rundt ham, det kom jo tross alt opp mot en og en halv meter snø i området, forteller Austerheim.

Austerheim diskuterte med Seem på telefon hva det var best å gjøre.

- Jeg snakket jo med ham om hvordan han skulle grave seg ned. I slike tilfeller er jo tross alt snøen både ens verste fiende og beste venn. Snø har jo tross alt en fantastisk isoleringsevne, og det var trolig det som reddet ham, forteller han.

Erfaren
Jonny Roger Seem er en godt vant hundekjører, og har kjørt i næremere 12 år. Allikevel ble også han overasket av været.

- I utgangspunktet hadde han god tid på å komme seg ned igjen fra fjellet. Men fordi været overasket ham, mistet han alle spor, sier kameraten.

Svein-Eirik Austerheim er sekretær i trekkhundklubben som også Seem er medlem i. Han er en god kamerat av Seem, og kan fortelle at det var stor lettelse i klubben da de hørte at alt hadde gått bra.

Var i god behold
- Han ble funnet i meget god form klokken 21.50 lørdag kveld, opplyste førstebetjent Olav Sæther i redningsstaben til Sør-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen lørdag kveld.

Redningsmannskapene var på vei innover fjellet for å klargjøre en trasé for leting straks været kom seg da de kom over Seem.

- Været letnet litt, sånn at vi kunne se mer enn et par meter foran oss. Vi fikk da øye på en lysstav, og fant Seem. Han var da i så god form at han selv kunne gå til bilen, forteller Sæther.

Da Seem ble funnet, hadde han ligget på fjellet siden torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere