RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet datter fra knivstikk

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
19-åringen som her blitt tatt hånd om av politiet, skal ha kommet for å knivstikke en kvinne på en fest i Oslo sentrum. Kvinnens far (38) gikk mellom og ble knivstukket i halsen og ryggen.

Nå ligger 38-åringen alvorlig skadd på Ullevål universitetssykehus. Søndag ettermiddag opplyser sykehuset at mannen er operert, og at tilstanden er stabil.

På dansegulvet
- En mann skal ha kommet inn for å knivstikke en kvinne. Faren gikk imellom, og ble da selv knivstukket flere steder, blant annet i halsen og ryggen, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Datteren, som er i 20-årene, kom uskadd fra hendelsen.

Knivstikkingen fant sted på dansegulvet inne på en fest på Folkets Hus midt i Oslo sentrum. Nærmere 1000 personer deltok på festen.

Kriminalvakta ved Oslo-politiet opplyser at de har snakket med flere vitner til selve hendelsen, som har beskrevet hendelsesforløpet.

- En 19 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken, men han er så langt ikke avhørt, opplyser kriminalvakta.

- Stakk en mann rett i brystet
TV 2 Nettavisen snakket kort tid etter hendelsen med et øyenvitne.

- Jeg var på festen, og plutselig drar en mann frem en kniv. Han stakk en annen mann rett i brystet og begynte deretter å stikke vilt rundt seg. Det var helt vilt og det var blod over alt, sier vitnet til TV 2 Nettavisen.

Vitnet opplyser at til sammen fire personer skal ha blitt skadd av knivmannen. Vitnet sier han ikke kjente gjerningsmannen.

- Så vidt jeg vet var han ikke en av festdeltakerne, sier vitnet.

Mange ble øyenvitner til det blodige dramaet, deriblant offerets familie. De er tatt hånd om av helsepersonell og fraktet til Ullevål universitetssykehus.

- Det så veldig ille for han som ble stukket i brystet. Vi ringte ambulanse med en gang, sier vitnet, en mann i 40-årene, til TV 2 Nettavisen

Vitnet TV 2 Nettavisen har snakket med, sier at han selv fulgte etter gjerningsmannen over Yongstorget til Sentrum Scene. Der ble mannen overmannet av store politistyrker

Ifølge TV 2 Nettavisens reporter på stedet var det syv politibiler på stedet da mannen ble pågrepet.

Det oppstod basketak mellom den antatte gjerningspersonen og politiet. Etter flere minutter med regelrett slåsskamp, ble han til slutt overmannet.

- Det er snakk om en 19 år gammel mann som er pågrepet og siktet i saken, sier Hjulstad.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.23.

Ved 23-tiden fikk TV 2 Nettavisen opplyst at kniven som ble brukt er funnet.

Hjulstad sier at de har fått melding om at ytterligere en person ble skadd - en 25-åring.

- Vedkommende fikk skader i hånden og havnet på legevakten, sier operasjonslederen.

Markering av Mahabad-republikken
Bakgrunnen for festen var en markering av Mahabad-republikken. Det var Kurdistan Demokratiske Parti Iran (KDPI) som inviterte til festmarkeringen.

Tidligere søndag skrev TV 2 Nettavisen at Partiet Fritt Liv i Kurdistan (PJAK) også var med på festen, det stemmer ikke.

Mahabad-republikken er en republikk som besto i 11 måneder, og som ble etablert i byen Mahabad i iransk Kurdistan 22. januar 1946.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere