*Nettavisen* Nyheter.

Reddet etter fjelltur

Kalde og redde stod det unge paret flere timer på kanten av stupet og ventet på redningsmannskapene.

12.04.07 08:16

(iBergen.no) Fjellturen til en 22 år gammel kvinne og en 21 år gammel mann utviklet seg i lite hyggelig retning onsdag kveld.

- De var på vei fra Fløien til Ulriken, men gikk feil i tåka og havnet på toppen av et stup mot Svartediket. Der ble de stående kalde og redde, opplyser operasjonsleder Per Stigler ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

Politiet ble varslet klokka 22.43 onsdag kveld og først like før klokka tre i natt kom redningsmannskapene fram til stedet hvor paret ventet. Torsdag morgen var letemannskapene og det unge paret på vei ned fra fjellet i god behold.

De to startet turen over Vidden på Fløyen i 18-tiden i går ettermiddag. Klokken 2245 så de seg nødt til å ringe politiet. Da sto de fast i en fjellside i Hardbakkedalen overfor Svartediket. Veien dit var lang og kronglete, og ikke før klokken 0245 ble turgåerne funnet av Røde Kors og en hundepatrulje fra politiet. De to var da iskalde, våte og trøtte.

- Det var tøft terreng og vi måtte gå en lang omvei. Dette har nok vært en tøff opplevelse for de to som sto i ro og ventet på oss i fire timer, forteller operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Per Stiegler til iBergen.no tortsdag morgen.

Turgåerne fortsatte opp på toppen av Ulriken og videre mot Turnerhytten, der de i halv syv-tiden i morges tok seg inn for å varme seg. Dersom været tillater skal de bli hentet ned fra fjellet av luftambulansen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.