RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet høygravid fra bølgene

Sist oppdatert:
- Vi trodde ikke hun ville klare det, forteller redningsmennene.

Erik Hallgreen (63) og svigersønn Roar Philipps (35) forteller til Fredriksstad Blad hvordan de fikk øye på båten som gikk rundt ved Hvaler søndag ettermiddag.

– Jeg hentet kikkerten for å se utover vannet. Plutselig fikk jeg øye på denne vesle båten (en 13 fots jolle, red.anm.) som traff et skvalpeskjær og gikk rundt, forteller Hallgreen til avisen.

- Livløs
Han styrtet ned mot sin egen båt for å hente et tau og kontaktet svigersønnen. Ved kantringsstedet fant han kvinnen og mannen på en stor sten.

Store bølger – kombinert med såpeglatte svaberg– gjorde det nesten umulig å nå frem.

Mennene forsøkte å feste et tau rundt henne for å få dratt henne inn på trygg grunn, men værforholdene gjorde det vanskelig.

– Da vi omsider fikk henne på land, virket hun helt livløs. Samtidig så vi at tilstanden til kvinnen var veldig dårlig. Hun virket ikke å være ved bevissthet, så vi fryktet det verste da vi sto midt oppi det. En stund trodde vi ikke kvinnen ville overleve, forteller mennene.

Utenfor livsfare
Om bord var en høygravid kvinne og hennes ektemann. Kvinnens tilstand ble samme dag karakterisert som «kritisk» og barnet ble forløst ved keisersnitt.

Fra Rikshospitalet får Nettavisen opplyst at det går bra med henne nå:

- Tilstanden er stabil, sier informasjonsrådgiver Børge Einrem ved Rikshospitalet til Nettavisen torsdag morgen. Og barnet - forløst to dager over termin - er utenfor livsfare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere