RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet jente fra drukningsdøden

Sist oppdatert:
Arild Hagen kastet seg i vannet da han så to barn og moren deres ligge i den iskalde elva ved Rælingbrua utenfor Lillestrøm.

En mor og hennes tre barn, to gutter på fire og seks år og en jente på femten, var i ferd med å mate endene da minstegutten falt i elva fredag ettermiddag.

Reddet mor og bror
Moren og datteren enten falt eller hoppet uti for å redde gutten.

- Jeg kom kjørende over Rælingbrua da jeg så en mann på brua stå og stirre over rekkverket og ned i elva. Jeg ser ned, og får øye på en gutt som løper fram og tilbake på isen. Det første jeg tenkte var at der kan han ikke leke, forteller Hagen til TV 2 Nettavisen.

Han stanset bilen, og så da at tre personer kjempet i det iskalde vannet.

- Jeg blir stående som paralysert å se at gutten på land på mirakuløst klarer å dra broren sin opp av vannet. Etterpå klarer de sammen å få moren på land, forteller 45-åringen fra Strømmen.

Strøm
Mannen på brua gjør Hagen oppmerksom på at jenta er i ferd med å drive bort til den delen av elva som er dekket av is.

- Han ber meg om å konsentrere meg om jenta. Da våkner jeg, tar av meg jakke og sko og hopper i elva, forteller Hagen.

15-åringen som ikke var svømmedyktig så da ut til å ha mistet alle krefter. Etter få minutter klarte Hagen å berge jenta i sikkerhet:

Politiet beskriver 45-åringens innsats som heltemodig:

- Hadde det ikke vært for at han hoppet uti og fikk jenta til lands kunne dette gått veldig galt, sier operasjonsleder ved Romerike politidistrikt, Trond Aune, til TV 2 Nettavisen.

Fikk takk
På sykehuset ble Hagen møtt av faren i innvandrerfamilien:

- Han takket meg og spurte om det var noe han kunne gjøre for meg, sier Hagen som fremhever innsatsen til mannen på brua:

- Han koordinerte hele redningen og er svært delaktig i at dette gikk bra, sier Hagen.

Politiet fikk melding om ulykken ved brua mellom Lillestrøm og Rælingen klokken 14.56 fredag. Ti minutter senere var de tre som havnet i elva reddet i sikkerhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere