RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet kvinne (74) i drukningsdrama

Sist oppdatert:
Her er to av dagens store helter. Se bilder.

Det ble svært dramatisk da en en personbil snurret rundt og ble liggende på taket i Hyttelva på Røros torsdag formiddag.

Bilen var i ferd med å fylles med vann, men den kvinnelige bilføreren (74) hadde englevakt. Hun kan prise seg lykkelig over rask reaksjon fra tilfeldig forbipasserende.

7-8 personer som så utforkjøringen hoppet nemlig ut i elva for å redde henne.

Med hjelp fra ambulanse- og brannfolkene, som også kom raskt til stedet, klarte de å snu bilen og fikk kvinnen ut, skriver retten.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Får skryt
En av dagens store helter er vaktmester Edgar Østbyhaug i Røros kommune.

- Det var en av kommunens vaktmestere som så hele hendelsesforløpet og fikk varslet redningspersonell og engasjert folk i området, sier politiførstebetjent Jon Anders Kokkvold ved Røros lensmannskontor til Nettavisen.

En av de andre heltene som tro til var Morten Tøndel.

- Jeg så at det lå en bil på taket i elva, og stoppet. Edgar ropte at det var folk i bilen og at han måtte ha hjelp. Da hoppet jeg ut av skoene, klatret ned muren og gikk uti. Etterhvert kom det flere, blant annet en turist som tilfeldigvis passerte. Vi begynte umiddelbart å prøve og snu bilen opp på hjulene, sier Tøndel til Arbeidets Rett.

Les hele saken her:Morten - en av heltene

- Så det var takket være rask respons til de i området at det gikk så bra som det gjorde. Det var en kald elv, sier politiførstebetjent Kokkvold.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den uheldige 74-åringen kom fra det hele med lettere skader, og ble fraktet til Røros sykehus.

- Jeg tror den overlevende er meget glad for den raske hjelpen. Her har hver enkelt gjort en god jobb, skryter politiførstebetjenten.

- Påkjenning
Noen av dem som hjalp til ble selv litt skadet i forsøk på å åpen bildøra.

- De som hjalp til fikk noen ubetydelige skader, sier Kokkvold til Nettavisen.

Torsdag ettermiddag fikk de 7-8 tilfeldig forbipasserende som hjalp til i redningsarbeidet bli med på politiets debrifing etter hendelsen.

- Vi har hatt en debrifing nå med de involverte partene. Så det tror jeg gjorde godt, spesielt for de som plutselig plumpet borti det, sier Kokkvold.

For flere ble dagens heltedåd en påkjenning.

- Det står jo om sekunder i denne sammenhengen. For enkelte har det nok vært en liten påkjenning. Men det ble gjennomført en god debrifing, sier politiførstebetjenten.

Dårlig sikret
- Hva var årsaken til at bilen havnet i elva?

- Det har vi ikke noen formening om foreløpig. Vi har ikke fått snakket med den som satt i bilen ennå, sier Kokkvold.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kokkvold forteller til Nettavisen at utforkjøringen skjedde på en veldig trafikkert vei, og påpeker at veien langs elva verken har rekkverk eller noen annen form for sikring mot elva.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere