Reddet mann - ble selv skutt

«Løp, løp!» ropte eks-landslagsspiller Bård Bjerkeland til mannen hagledesperadoen siktet på. Da åpnet gjerningsmannen ild mot Bjerkeland i stedet.

15.03.06 21:34

Tidligere landslagsspiller Bård Bjerkeland har spilt tre landskamper og flere hundre kamper for LSK. Onsdag ble han helt i et drama på liv og død.

Bjerkeland, som i dag er skoletaxi-sjåfør, sto utenfor Statoil-stasjonen på Kjeller med en kaffe og en avis i hånden da han plutselig så en mann med hagle.

¿ Se videoen fra pågripelsen på web-tv her

Klikk på bildet for å forstørre.

Ringte sjefen
- Han sier til en annen i nærheten, som han skjønner at mannen sikter på, at han må løpe. Da Bård roper «løp, løp», blir han selv siktet på. Han løper, men blir truffet i ryggen, forteller Bjerkelands advokat, Gunhild Lærum, til TV 2 Nettavisen.

Se bilder fra åstedet nederst i saken.

Den andre mannen kom seg unna, mens fotballhelten ble truffet av en mengde hagl i ryggen og i nakkeregionen. Til tross for at han var skadet, var det første han gjorde da han satt i dekning, å ringe sjefen sin for å fortelle at han ikke kunne hente skolebarna som ventet på ham. I tillegg ringte han politiet.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Han reagerte helt rasjonelt, og beholdt kontrollen. Han fikk ringt arbeidsgiveren og sagt at han ikke kunne hente barna, og han ringte politiet, forteller Lærum.

Mengder av hagl
Bjerkeland ble lagt inn på Ahus, der legene fjernet en mengde haglfragmenter fra kroppen hans. Onsdag kveld kom han hjem. Han har fremdeles 14 haglfragmenter i nakken og ryggen.

«Mister Lillestrøm»

Bård Bjerkeland var en av Lillestrøms beste og viktigste spillere i perioden mellom 1980 og 1993. Han var en forsvarsklippe, og fikk også med seg tre landskamper.

Av mange ble han sett på som Mister Lillestrøm, og var elsket av fansen for sin oppofrende spillestil. Bjerkeland, som er født i 1961, debuterte for Lillestrøm i 1980, og spilte 215 seriekamper på det øverste nivået i Norge.

- Han er i forholdsvis bra form, tatt i betraktning det han har vært igjennom, men sånne ting kan ha ettervirkninger. Han er sammen med kone og to barn og roer seg ned i kveld, sier advokaten.

- Helt sykt
- Hva synes Bjerkeland om det som har skjedd?

- Han synes det er helt sykt. At det gikk bra, er jo bare flaks. Han tenker at hvis det hadde vært noe annet enn hagle han ble skutt med, ville han vært død. Dette er ikke akkurat noe vi er vant til på Lillestrøm, sier Lærum.

Til tross for at han satte sitt eget liv i fare ved å redde en annen mann, angrer ikke landslagsspilleren på at han ropte.

- Det er sånt man gjør. Når man ser noen med hagle, roper man «pass deg, pass deg», sier advokaten.

Det var ved 06.45-tiden onsdag morgen, på en Statoil-stasjon på Kjeller, at en mann skjøt vilt rundt seg. I tillegg til Bjerkeland, ble en 53-åring og en politimann skadd. Politiet besvarte skuddene. Les mer om det her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.