*Nettavisen* Nyheter.

Reddet ministeren med helikopter

Foto: Hildegunn Nielsen Tjøsvoll (Helgeland Arbeiderblad)

Fiskeriministeren ble reddet opp av vannet med redningshelikopter under en øvelse i Brønnøysund.

05.06.10 18:28

Under kystfestivalen i Brønnøysund deltok fiskeriministeren under en øvelse, og sammen med to andre markører hoppet hun frivillig over bord fra hurtigbåten Fjordcruise. Ikke mange minuttene etter kom både redningshelikopteret og redningsskøyta for å berge markørene, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Berg Hansen var den enste markøren som ikke ble berget om bord i UNI Helgeland, hun lå igjen og ventet på redningshelikopteret som hentet henne opp fra sjøen. Flere hundre mennesker sto langs kongebrygga og moloen og bivånet det hele.

Norsk Kystfestival har mye å by på og har satt sitt preg på byen denne helga. I teltet var det sju lokalmatprodusenter fra Nordlandsmat som tilbød smaksprøver av kaffe, ost, bakevarer, fisk, reker og nybanka tørrfisk.

- Mmm. Denne var virkelig kjempegod, helt nydelig, sier Åse Strandås fra Sandnessjøen til Helgeland Arbeiderblad.

Hun smakte på Arnt Mathias Arntzens frokostkaffe som han har laget for Smak og Behag. Hun fikk flere smaksprøver fra kaffebrenneriet på Forvik, men likte aller best frokostkaffe. Også seksåringen Josefine storkoste seg under kystfestivalen og nøt smaksprøve fra Nord-Reker.

- Det er godt med reker, smiler hun.

Les flere nyheter hos Helgeland-Arbeiderblad.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.