*Nettavisen* Nyheter.

Reder gikk amok på utested

SLO SEG VRANG: Det var på dette utestedet i Tromsø at mannen slo seg fullstendig vrang.

SLO SEG VRANG: Det var på dette utestedet i Tromsø at mannen slo seg fullstendig vrang. Foto: Google Streetview

Forsøkte å sparke og bite politiet.

11.11.15 09:16

Fire politimenn og plaststrips rundt føttene måtte til for å sette mannen i arresten, etter at han var pågrepet for ordensforstyrrelser på utsetedet Gründer i Tromsø.

Nå er en han dømt til 21 dagers fengsel for vold mot offentlig tjenestemann, melder Nordlys.

Det var i sommer at politiet måtte rykke ut og ta hånd om mannen i 40-årene som var gjest på utestedet Gründer. Utestedet hadde da fått flere klager på mannen. Blant annet skal han ha forsøkt å angripe en av dørvaktene.

Prøvde å sparke og bite

Ved ankomsten til politistasjonen ble mannen, som jobber som reder, utagerende og gjorde kraftig motstand mot de to betjentene, idet han skulle føres inn i fyllearresten. Den ene sparket han etter, den andre prøvde han å bite i armen.

De to måtte til slutt få hjelp fra to andre politimenn til å få kontroll på den sterkt berusede mannen. Etter å ha satt plaststrips på mannens bein, ble han løftet inn i arresten.

Dagen etter hevdet mannen i sin politiforklaring at han ikke husket hva som skjedde på utestedet. Han kunne heller ikke huske å ha brukt vold mot politibetjentene.

La seg flat i forklaring

Han påberopte seg imidlertid dårlig behandling av politiet i forbindelse med pågripelsen, med et kutt i leppen som resultat. Dette mente han var årsaken til aggresjonen som fulgte. Mannen la seg flat for det han hadde gjort og erkjente straffskyld.

Nord-Troms tingrett fant det bevist at mannen, en nordnorsk reder med millioninntekt, har gjort seg skyld i målrettet bruk av vold mot politibetjentene. Det kvalifiserer for ubetinget fengsel, til tross for at han ikke lyktes med å skade betjentene.

Tidligere dømt

Retten har i skjerpende retning lagt vekt på at mannen tidligere i år fikk et forelegg for å ha hindret en offentlig tjenestemann. Han er også tidligere dømt for legemsfornærmelse.

I formildene retning anfører retten at voldsutøvelsen på politistasjonen ikke var graverende og ikke førte til skader.

I tillegg til fengselstraffen på 21 dager ble mannen dømt til å betale 3000 kroner i saksomkostninger.

Les flere saker i Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.