*Nettavisen* Nyheter.

Redningsaksjon i forferdelig vær

Foto: ILLUSTRASJONSFOTO Scanpix

De tre kvinnene som var værfast på Hardangervidda, er hentet ned i god behold.

23.02.08 10:27

(iBergen.no) Klokken 0940 kom de tre jentene ned fra fjellet etter en strabasiøs tur i røft vær.

- De kom seg ned til Røde Kors hytten på Garden og aksjonen regnes som avsluttet, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Per Stiegler til iBergen.no.

- Eidfjord Røde Kors gjorde en kjempejobb og vi er i god behold, sier en av jentene til iBergen.no over telefon.

Klokken 13.30 fredag fikk Hovedredningssentralen melding om tre kvinner som var i vanskeligheter mellom Sandhaug og Besso på Hardangervidda. De tre hadde klart å søke tilflukt i en hytte i det forferdelige været, men trengte hjelp for å komme seg ned fra fjellet.

Lang vei tilbake
En av kvinnene hadde pådratt seg en frostskade og det ble da besluttet å sende hjelp fra Eidfjord Røde Kors. Fire-fem snøscootere ble sendt til fjells, men på grunn av været måtte siste bit av redningsaksjonen utsettes til lørdag morgen.

- Det er en rimelig tøff oppgave i dette været. På vei tilbake måtte de søke tilflukt i Sandhaug turisthytte. Her har de vært i natt, sier Stiegler.

Det tre kvinnene som er hjemmehørende på Østlandet meldes å være i god form. Forstskaden til den ene kvinnen var begrenset og skal være under kontroll.

Lite hull i været
Siden Hardangervidda er stengt, måtte Røde Kors finne alternative ruter for å få kvinnene tilbake til sivilisasjonen.

- Jeg snakket med Røde Kords ved 07.30 tiden og da var det et lite hull i været og de hadde startet nedturen fra Sandeid turisthytte mot Garden (øvre Eidfjord). Vi får håpe de kommer seg greit ned og unngår store snøfonner. Redningsfolkene har utrolig høy kompetanse, sier Stiegler.

Politiet har ikke klart å få kontakt med styrken fra Røde Kors som er i fjellet. Årsaken er at en sender på fjellet Berakupen vest på Hardangervidda er ute av drift. Trolig på grunn av uværet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.