RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Isfjell i Kongsfjorden på Svalbard.
Isfjell i Kongsfjorden på Svalbard. Foto: TV 2 (Illustrasjonsfoto)

Redningsforsøk mislyktes på Svalbard

Sist oppdatert:
Klokka 14 starter nye forsøk på å redde ut de fire studentene som er savnet på Svalbard. Hittil har alle forsøk mislyktes.

- Redningshelikopteret returnerer nå til Longyearbyen for å fylle drivstoff. Vi forsøker igjen klokken 14, sa rådgiver Frigg Jørgensen ved Sysselmannskontoret i Svalbard til TV 2 Nettavisen klokken 13 onsdag.

Ved 10.30-tiden forsøkte redningsarbeiderne igjen å ta seg inn i området der de fire savnede studentene på Svalbard trolig befinner seg.

- Redningsmannskapet var optimistiske, men desverre var sikten for dårlig, sier Jørgensen.

Ustabilt
Vær og føre i området er svært ustabilt i området. Siden tirsdag morgen har redningsarbeiderne slitt med å komme inn i området på Lomonosovfonna der de to norske og to svenske studentene i 20-årene trolig befinner seg. Onsdag formiddag startet et nytt forsøk på å komme inn i området med et Superpuma redningshelikopter.

- Vi har et helikopter i området og gjør et nytt forsøk. Det er litt lettere skydekke i området og vi håper at det er en sprekk i skydekket så vi kommer ned, sa Jørgensen til TV 2 Nettavisen da.

Flere signaler fra studentenes nødsender gjør at letemannskapene foreløpig konsentrerer letingen til et område som er cirka 100 ganger 100 meter. Problemet er at punktet har vært utilgjengelig både fra bakken og fra luften. Nødpeilesenderen sender ennå ut signaler, men redningsarbeiderne forventer at den snart vil gå tom for batterier.

Savnet siden mandag
- Det vil ikke ha så mye å si nå, for vi har en god informasjon om hvilken posisjon den befinner seg på, sier Frigg.

Store sprekker i breen gjør det umulig for letemannskapet å gå inn. Dårlig sikt gjør at helikopteret ikke har kunnet lande eller søke i området.

De fire studentene reiste ut på tur mandag. Allerede samme dag ble nødpeilesenderen deres slått på. Studentene i 20-årene var på påsketur i et området 12 - 15 mil nordøst for Longyearbyen da de forsvant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere