*Nettavisen* Nyheter.

Redningstabbe da ektepar døde

Mens ekteparet druknet utenfor Farsund 2. juledag lå redningskøyten «Ægir» til kai et par kilometer unna.

07.01.04 09:03

Ifølge Farsunds Avis skjedde ulykken ved 00.30-tiden. Men redningskøyten «Ægir» som lå til kai i Farsund ble ikke med i letingen og redningsarbeidet før en time senere. Istedenfor rykket to andre båter ut, men disse brukte lenger tid til ulykkesstedet enn hva «Ægir» ville gjort.

- Det er menneskelig svikt som er årsak til at vi ikke visste at «Ægir» var i Farsund da ulykken skjedde. Vi kan ikke annet enn å beklage det inntrufne, og skjerpe inn våre rutiner for å hindre at det skjer igjen, sier redningsinspektør ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, Stein Solberg, til Farsunds Avis.

Flyttemelding

Årsaken var at HRS Sør-Norge ikke hadde registrert i sine systemer at «Ægir» hadde forflyttet seg fra Mandal til Farsund. Solberg forklarer at det var svært mye å gjøre denne kvelden, og at flytte-meldingen fra «Ægir» ble mottatt, men ikke registrert på riktig måte.

- Hva slags betydning denne svikten hadde for utfallet av ulykken, vil jeg ikke spekulere i. Som sagt ble det meldt at en båt var på vei ut. Dessuten reiste redningsskøyta «Rauna» ut tolv minutter etter at den første meldingen om ulykken tikket inn, og både slepebåten «Lyn» og politiet ble varslet, sier Solberg. I tillegg ble alle fartøyer i området kalt opp på nødkanalen av Farsund Radio.

48 år gamle Elsi Sørensen og ektemannen Kåre Johannessen (51) omkom i ulykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag