RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser banklekkasjer

Sist oppdatert:
Kredittilsynet kritiserer banklekkasjer til Se og Hør.

«På bakgrunn av omtale i boka om ukebladet Se og Hørs journalistikk om lekkasje knyttet til kontoforhold og medieoppslag i etterkant av bokutgivelsen, er det avdekket et behov for å understreke viktigheten av taushetsplikten som gjelder for banker og finansieringsselskaper,» skriver Kredittilsynet i en pressemelding fredag ettermiddag.

Tilsynet skriver at de helt spesifikk og klare taushetsreglene for finansnæringen synes å være overtrådt, og mener det kan være behov for at den enkelte bank går gjennom sine rutiner og den interne kontrollen med rutinene.

Kredittilsynet er orientert av Nordea om hvilke interne tiltak denne banken nå iverksetter og at den mulige lekkasjen er politianmeldt. Tilsynet er tilfreds med bankens oppfølging, ifølge meldingen.

Kongehuset har lenge vært klar over at informasjon har lekket, og Ari Behn har sagt at han og Märtha Louise dro på bryllupsreise «med kofferten full av cash» for å unngå overvåking.

Ari Behn skal også ha byttet bank på grunn av slike problemer.

Fokus var her på Nordea, men kilder i DnB NOR har også opplyst at man for moro skyld fulgte med på ha kontobevegelsene til Behn, Nokas-tiltalte og andre kjendiser

Slottet skal også ha skrevet brev til kredittkortselskapet Europay Norge om lignende forhold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere