RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser Bergens-politiet

Sist oppdatert:
Statsadvokaten forlangte for åtte uker siden ny etterforskning av Kristina-saken - for andre gang. Men politiet har ikke foretatt et eneste avhør.

Nesten syv måneder er gått siden sykehusdirektør Stener Kvinnsland og tre andre fra Haukeland sykehus troppet opp hos Oddmund Hjartåker.

- Vi skal inn
1. februar ville de fire ville inn for å snakke om Kristina Hjartåker (4), som ble liggende bevisstløs på Haukeland Universitetssykehus etter raset i Hatlestad terrasse i Bergen natt til 14. september i fjor.

Legene ønsket å koble henne fra maskinen som hjalp henne å puste, men faren, Oddmund Hjartåker, tryglet helsevesenet om å gi hans datter sjansen til å leve videre. Til slutt ble Kristina koplet fra maskinen, og hun sovnet stille inn.

De fire fra sykehuset stod på trappa, og Rune Hellesund følte seg truet da de ikke ville gå.

- Vi skal inn, og vi kan ta oss inn hvis du ikke slipper oss inn, sa Stener Kvinnsland.

I dag er Hellesund fortsatt ikke avhørt i saken.

- Det virker jo litt rart, siden der var jeg som stod i døren og var på en måte hovedvitne. At vi ikke har hørt noe, sier han til TV 2 Nyhetene.

Mistenkt i saken, Stener Kvinnsland er den eneste som er avhørt så langt. To ganger har politiet henlagt saken - og hver gang har statsadvokaten i Hordaland beordret ny etterforskning.

Tydelig kritikk
Det siste brevet kom før sommeren - statsadvokatens kritikk av politiet er klar og tydelig.

«Selv om det ikke ble gitt nærmere direktiver om hvem som burde avhøres, lå det i dette noe mer enn avhør med mistenkte», skriver statsadvokat Arild Oma i Hordaland.

Advokat Jon Christian Elden, som er uavhengig i denne saken, synes brevet er oppsiktsvekkende.

- Det er svært uvanlig at en statsadvokat omgjør en henleggelse to ganger, og særlig når politiet i mellomtiden ikke har gjort noe av det som de skulle gjort, sier Elden.

- Ikke godt nok
I det samme brevet krever statsadvokaten at bergenspolitiet avhører seks navngitte personer. Åtte uker senere er ingen avhørt.

- Du går på en måte og venter. Hadde de gjort dette ganske tidlig, så hadde du jo husket det på en helt annen måte, sier Hellesund.

- Dette skyldes resursmessige prioriteringer og høy aktivitet, svarer lensmann Norvald Visnes i Fana til TV 2.

- Det er ikke godt nok, det virker som en dårlig prioritering fra politiet sin side i en sak der statsadvokatene priroriterer, nettopp på grunn av den almenne interesse og den viktige sak dette er, sier Elden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere