*Nettavisen* Nyheter.

Refser bruken av eldremilliardene

Politikerne får kritikk av Riksrevisjonen for manglende styring og prioriteringer i begynnelsen av handlingsplanen for eldreomsorgen. Riksrevisjonen mener mer penger er blitt brukt enn forutsatt.

29.10.03 08:54

Ifølge en undersøkelse fra Riksrevisjonen ble det i alt brukt 40 milliarder kroner i perioden 1998 til 2001 for å bedre eldreomsorgen. Dette er ti milliarder kroner mer enn forutsatt, og Riksrevisjonen mener det har forsterket behovet for å bruke mer penger, skriver Dagsavisen.

Ifølge Riksrevisjonen har antall behandlingsplasser for dem over 80 totalt sett ikke økt i perioden. Det er også blitt satset mye på å bygge omsorgsboliger, men Riksrevisjonen mener at det kan ha ført til at en del sterkt pleietrengende ikke har fått det tilbudet de trenger.

Handlingsplanen har heller ikke klart å utjevne forskjeller i tilbudene mellom kommunene, slik det var ventet, mener Riksrevisjonen.

Sosialminister Ingjerd Schou sier at det sikkert er ting man kunne gjort annerledes, men mener at det er uomtvistelig at eldreomsorgen har fått et løft. Hun tror at målene i handlingsplanen vil være nådd innen planens utgang i 2005.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.