RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser Devold

Stortingsrepresentant Svein Roald Hansen (Ap) mener det var uklokt av Kristin Krohn Devold (H) å gripe inn i ansettelsen av Atle Karlsvik som sjef for Forsvarsstaben.

- Siden Karlsvik og Krohn Devold hadde et bekjentskapsforhold som hyttenaboer og turkompiser, var det uklokt av henne å gripe inn i ansettelsesprosessen av Karlsvik, sier Svein Roald Hansen til TV 2 Nettavisen.

Ingen gransking, - ennå
Hansen, som er andre nestleder i Stortingets kontroll – og konstitusjonskomité, vil ikke i første omgang gå inn for at Stortinget gransker Krohn Devold, selv om bilder avslører at kontreadmiral Atle Karlsvik spanderte vin og blåskjell på forsvarsminister Kristin Krohn Devold - på Forsvarets regning.

Senere sørget hun for at Karlsvik ble utnevnt i statsråd til sjef for Fellesstaben i Forsvaret - en avgjørelse som skal ha vært i strid med Forsvarssjefens ønske.

Dette var andre gangen Krohn Devold grep inn og forfremmet Karlsvik. Forrige gang ble han sjef for Sjøkrigsskolen.

- De tillitsvalgte i Forsvaret har bedt om en granskning av habiliteten, og jeg går ut fra at departementet vil gjøre en slik vurdering, sier Hansen til TV 2 Nettavisen.

- Riksrett i overkant
Hansen legger vekt på politiet nå etterforsker Karlsviks bruk at reiseregninger.

- I en situasjon der forsvarsminister Kristin Krohn Devold er gått av, og Karlsvik er under politietterforskning, har jeg vanskelig for å si hva som skulle komme ut av en stortingsgransking. Det finnes ingen andre reaksjonsmåter mot en tidligere statsråd enn Riksrett, og det er litt i overkant i denne saken, sier Hansen.

Magnhild Meltveit Kleppa, som sitter i kontroll – og konstitusjonskomiteen for Sp, vil ikke kommentere saken.

SV har tidligere gått inn for at Krohn Devold bør granskes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere