Refser Eias mobbehumor

Forfatterne av boka «Ikke vondt ment» mener at Harald Eias humor er nedbrytende og svært negativ for unge mennesker.

17.10.05 09:45

Filosof Trond K.O. Kristoffersen og kona Kristin A. Sandberg har skrevet boken «Ikke vondt ment» om mobbing på ulike arenaer. I boken kaller de Harald Eia for en IQ-bølle.

- Vi bruker begrepet IQ-bøller om høyt utdannede 40-åringer som bare bruker utdanningen sin «utvortes», til å oppføre seg pubertalt lenge etter at de har nådd voksen alder. De bruker sin definisjonsmakt på nedbrytende vis. Behandlingen av Hareide (statsråd Knut Arild Hareide red anm.) er alt annet enn uskyldig moro, sier Sandberg til Dagbladet.

Eias harselering med Hareide i NRKs «Tre brødre som ikke er brødre» har tidligere blitt gjenstand for debatt. Eia har sammenlignet Hareide med en syk liten fuglunge som ikke tåler noen ting.

- Dette er mobbing. Det er ikke tvil om det, sier Kristoffersen og legger til at det er liten vits å jobbe mot mobbing i skolen når folk som Eia kan påvirke ungdom langt mer negativt enn det lærerne klarer å veie opp for.

- Harde ord. Jeg blir nesten litt satt ut, sier Eia og forteller at han studerte sammen med Sandberg på 80-tallet.

- Hun likte ikke humoren min da heller, sier han. Han mener ekteparet skyter langt over mål, og at han bare bedriver uskyldig parodiering ved å ta en av Hareides egenskaper og forstørre den ganger 100.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.