RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser leger for sløsing

Leger sløser med statens penger, mener Riksrevisjonen. Hvis ikke legene skjerper seg, vil statens utgifter fortsette å stige med 20 prosent i året.

Leger må bli flinkere til å skrive ut billige medisiner, mener Riksrevisjonen. Statens utgifter til blåreseptmedisine er doblet på åtte år, fra 3,7 milliarder kroner i 1995 til 7,3 milliarder kroner i 2003.

Innrømmer sløsing
Presidenten i Den norske lægeforening, Hans Kristian Bakke, innrømmer overfor NRK at legene har sløst med statens penger.

Ekspedisjonssjef Therese Johnsen i Riksrevisjonen mener at staten svikter når det gjelder å informere legene om billegere alternativer.

Samme legemidler - ulik pris
Når valget står mellom to legmidler som har samme effekt og ulik pris, må leger i større grad velge det billigsete alternativet, mener Riksrevisjonen.

- Riksrevisjonens avsløringer får også følger for regjeringens Stortingsmelding om legemidler, som kommer til Stortinget i vår, sier statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Elisabeth Aspaker, til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere