*Nettavisen* Nyheter.

Refser myndighetene

Advokat John Christian Elden mener norske myndigheter bløffer om Torturkomiteens bekymring for langtidsisolerte i Ringerike fengsel bare er basert på de innsattes versjon.

09.01.06 11:01

- Det virker som norske myndigheter prøver å bløffe norsk opinion om Torturkomiteens arbeidsmetoder, sier Elden til Dagsavisen.

I et intervju med Dagsavisen 4. januar sa Storberget at torturovervåkningskomitens vurderinger er basert på de innsattes versjon, skriver avisen.

- Det er ikke riktig. Vår uttalelse til Europarådet er basert på en helhetlig vurdering etter intervju med alle parter – staben og innsatte. Vi ble også vist rundt i celler og lokaler, sier advokat Muriel Iseli som er Sveits' delegat i Europarådets Torturovervåkningskomité til avisen.

Hun deltok i delegasjonen som i oktober i fjor kom på et uanmeldt besøk i Ringerike Fengsel.

Advokat John Christian Elden forsvarer en av de innsatte som har tilbrakt mer enn 17 måneder på Høysikkerhetsavdelingen på Ringerike. Han mener norske myndigheter prøver å bløffe norsk opinion om Torturkomiteens arbeidsmetoder.

– De påsto akkurat det samme da komiteen kritiserte bruk av fotjern i Stavanger. Helt fram til det ble avdekket at så vel politi og justisdepartement hadde vært i møte med dem, og alle syn var kjent, sier Elden til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag