RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser siling av flyktninger

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Flere organisasjoner reagerer med harme på at UDI stiller spørsmål om religionsutøvelse når de intervjuer potensielle kvoteflyktninger til Norge.

I en reportasje i A-magasinet fredag 5. januar gjengis deler av et intervju mellom en burmesisk flyktningfamilie som vil til Norge, og en representant for UDI.

Spørsmålene som blir stilt omfatter blant annet religion og hvordan man er praktiserende. Bruken av religion som kriterium for utvelgelse av kvoteflyktninger vekker nå skarp kritikk, skriver Aftenposten.

- Religion skal ikke ha noen som helst betydning for om man skal kunne komme til Norge. Det er helt uvesentlig, mener Rolf A. Vestvik, kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen.

Tone Tveter, assisterende avdelingsdirektør i UDI, sier spørsmålene er relevante i forhold til bosetting fordi det er et poeng å finne kommuner med menigheter som kan hjelpe flyktningene i etableringen.

Generalsekretær Morten Tjessem i Norsk organisasjon for asylsøkere sier dette er snodig, ettersom det finnes kristne menigheter i samtlige norske kommuner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere