RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser sine egne

(TV 2)
Sist oppdatert:
Det er på tide at menn med minoritetsbakgrunn engasjerer seg mot voldtekt, mener stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry.

Her skjedde voldtektene - se kart

STORTINGET (Nettavisen): - Jeg misliker sterkt at menn med minoritetsbakgrunn er sterkt representert i voldtektstallene. Det er viktig at menn med minoritetsbakgrunn engasjerer seg. Overgrep finnes i alle kulturer. Vi må tørre å diskutere det, sa Chaudhry (SV) i Stortinget.

Han mener at arbeidet mot voldtekt første for fremst dreier seg om å skape holdninger blant menn.

- Det ville være helt naturlig at overgrep blir fast del av pensum i skolen. Jentene bør også få innføring i selvforsvarskurs.

Chaudhry synes også at det kan bli billigere for kvinner å ta drosje, og at helsevesenet og politiet får økt kompetanse om voldtekt.

- Justisministeren har sagt at det ikke er status i å jobbe med voldtekt. Det er synd. Jeg håper vi nå sender ett sterkt signal om at Stortinget tar det på alvor, sier han.

- Nesten drap
Justisminister Knut Storberget svarte at det ikke bør være noen tvil om at han deler Chaudhrys og andres frykt.

- Jeg har tidligere karakterisert voldtekt som nestendrap. Samtidig er det et tankekors at denne debatten kommer når overfallene skjer på gata. De aller fleste voldtekter skjer i hjemmene. Det er ingen grunn til og bagatellisere at voldtekt skjer av noen i nær relasjon, eller hjemme. Slike voldtekter skjer på en arena der offeret ikke har noe sted å reise til, og det er en stor tillitsbrist, sier Storberget.

- Jenter er trygge
Fredag møtte Storberget politiet i Oslo for å diskutere om politiet har for lite ressurser. Da sa politimester Anstein Gjengedal at jenter i Oslo kan føle seg trygge. Men samme dag ble en kvinne overfalt og voldtatt.

Mandag morgen ble enda en kvinne overfalt av en ukjent gjerningsmann i et garasjeanlegg på Sagene. Kvinnen klarte å komme seg unna ved å sparke overfallsmannen i skrittet. Forrige helg ble tre kvinner forsøkt voldtatt på Nedre Grünerløkka. Totalt er 17 overfallsvoldtekter og voldtektsforsøk registrert i Oslo siden nyttårsaften

Nettavisen følger debatten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere