RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser statsministeren etter uthenging

Sist oppdatert:
- Uklokt og uetisk, sier jusprofessor, etter at Statsministerens kontor hengte ut drosjesjåfør som skrev brev til Jens.

(iOslo.no) Tirsdag skrev iOslo.no om Gurdeep Singh Sandhu som skrev brev til statsminister Jens Stoltenberg om problemer på arbeidsplassen i Drammen Taxi.

Sandhu ba om at brevet ble anonymisert, et ønske Statsministerens kontor ikke respekterte. Nå er Sandhu politianmeldt for ærekrenkelser og risikerer å miste levebrødet sitt som drosjesjåfør.

Professor i offentlig rett ved Universitetet i Oslo, Erik Magnus Boe, setter spørsmålstegn ved opptredenen fra Statsministerens kontor i saken.

- Forvaltningen behøver ikke respektere et ønske om hemmelighold, men spørsmålet er hvor klokt og nødvendig det var å navngi denne personen, sier Boe til iOslo.no.

- Ikke god skikk
Han understreker at forvaltningen ikke er nødt til å anonymisere navn, men de burde handlet klokere.

- Dette er mer et etisk spørsmål enn et juridisk spørsmål, sier Boe.

- I denne saken ville det vært god forvaltningsskikk å svare brevsenderen og si at hvis det kommer en innsynsbegjæring, så kan man ikke respektere ønsket om anonymitet. Da burde vedkommende få tilbud om å trekke tilbake brevet, selv om dette ikke er påkrevd i offentlighetsloven, sier Boe.

- Samferdselsdepartementets ansvar
SMK avviser at de har noe ansvar i denne saken.

- Vi har ikke behandlet dette brevet etter offentlighetsloven, men sendte det isteden videre til Samferdselsdepartementet som er saksbehandlingsinstans i denne saken, sier seniorrådgiver Øivind Østang ved Statsministerens kontor (SMK) til iOslo.no.

På spørsmål om de ikke burde svart Sandhu og tilbudt han å trekke brevet, svarer Østang at dette var opp til Samferdselsdepartementet.

- Samferdselsdepartementet måtte tatt den vurderingen om å varsle brevsendere, sier Østang.

SMK opplyser at de vil ikke forandre sine rutiner etter denne saken. De har heller ikke vært i kontakt med den fortvilte drosjesjåføren.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere