RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regioner skal styre rovviltforvaltning

Sist oppdatert:
Miljøverndepartementet har lagt fram en ny forskrift om forvaltning av gaupe, jerv, bjørn, ulv og kongeørn. Den overlater mye av ansvaret til regionale rovviltnemnder.

Det etableres åtte forvaltningsregioner med åtte regionale rovviltnemnder. De nye rovviltnemndene, med medlemmer utgått fra fylkeskommuner og Sametinget, vil få hovedansvar for bruken av virkemidler i forvaltningen av rovvilt i sin region. Dette gjelder skadefelling, lisensfelling, kvotejakt på gaupe samt forebyggende og konfliktdempende tiltak, melder Miljøverndepartementet.

- Forskriften legger opp til en helhetlig og bærekraftig forvaltning av rovvilt, med vekt på forutsigbarhet og lokal medvirkning. Den følger opp Stortingets føringer og våre forpliktelser etter internasjonale konvensjoner, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Forskriften trer i kraft 1. april i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere