Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen gir milliardløfte til barn og unge

Fem dager før valget kommer regjeringen med et milliardløfte til barn- og unge. Blant annet vil de gi 200 millioner kroner til psykisk helse rettet mot ungdom.

Uavhengig av resultatet etter mandagens valg, skal den borgerlige regjeringen legge fram sitt forslag til statsbudsjett 13. oktober. Til NRK opplyser regjeringen at de vil bruke over 1 milliard kroner på barn og unge.

240 millioner skal gå til tiltak for å ta igjen tapt progresjon i barnehage og skole, mens 403 millioner skal gå til Fullføringsreformen for videregående opplæring. 104,2 millioner skal gå til å innføre ekstra timer i naturfag, mens 20,5 millioner skal gå til lærerspesialister.

Regjeringen vil også bevilge 200 millioner ekstra til psykisk helse til barn og unge.

– De skal gå til å hjelpe ungdommer på videregående skole slik at det er et tilbud der. Men det er kommunene som får pengene, sier statsminister Erna Solberg (H).

I budsjettlekkasjen kommer det også fram at 50 millioner skal gå til flere videreutdanningsplasser, 19 millioner til økt pedagogtetthet i levekårsutsatte områder og 15 millioner til gratis SFO i utvalgte områder.

(©NTB)