*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen helomvender

Regjeringen vil likevel følge FNs anbefalinger, og sender ikke afghanerne til Kabul om de ikke har noen tilknytning til byen.

18.06.06 18:12

Ingen skal heller sendes til utrygge områder.

Dette var statsråd Bjarne Håkon Hanssen kommentarer til uttalelsene fra SVs landsstyremøte i dag.

- Jeg vil klargjøre hva som er regjeringas politikk: Retur av flyktninger til Afghanistan skjer i nært samarbeid med FN, gjennom UNHCR. Ingen flyktninger som ikke har tilknytning til Kabul-området blir returnert dit og ingen blir returnert til utrygge områder, sier Hanssen i en pressemelding fra Arbeids- og Inkluderingsdepartementet søndag.

Dette vil gjelde inntil UNHCR eventuelt endrer sin anbefaling, opplyser Hanssen.

Hanssen synes innspillet fra SVs landsstyre om at Flyktningehjelpen og NOAS får økte ressurser til å hjelpe med eventuelle omgjøringsbegjæringer, er positivt. Men han mener likevel at det i denne saken er irrelevant.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

- Det er imidlertid ikke aktuelt å se dette i sammenheng med sultestreiken, fordi det ikke skal være mulig å sulte seg til opphold i Norge, sier Hanssen i pressemeldingen.

Fredag sa Bjarne Håkon Hanssen til TV2-Nyhetene at Norge ville trosse FN og sende afghanerne til Kabul, selv om de ikke hadde noen tilknytning til byen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag