*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen med nytt tilbud til Venstre og KrF

Andreas Limi (FrP) (t.v) og Svein Flåtten (H) kom med et nytt tilbud til Venstre og KrF i budsjettforhandlingene torsdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Høyre og Frp hadde med seg et oppdatert forslag til statsbudsjett for 2016 da regjeringspartiene møtte Venstre og Kristelig Folkeparti til nye forhandlinger torsdag kveld.

12.11.15 20:45

Møtet varte i en times tid, og alt tyder nå på at samtalene vil fortsette også gjennom helgen.

– Det er et tilbud som gjør at vi er nærmere en mulig løsning i dag enn i går. Men vi har også gjenstående arbeid, sa finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) til NTB etter møtet.

Han uttrykte håp om at budsjettforhandlingene skal være avsluttet i god tid før fristen, som er mandag klokken 12.

Venstres finanspolitiske talsperson Terje Breivik slår fast at de fire partiene fortsatt er «tidlig i forhandlingsprosessen».

– Vi er nok ikke i nærheten av en endelig avtale enda, sier han.

Budsjettforhandlerne hadde i utgangspunktet en plan om å bli ferdige innen fredag formiddag, men det synes nå klart at det ikke går.

– Vi belager oss på helgejobbing, konstaterte Syversen.

I fjor gikk forhandlingene langt på overtid. I år har budsjettprosessen blitt ytterligere komplisert av regjeringens tillegg til det opprinnelige budsjettet.

Tillegget handler om asyltilstrømningen til Norge og anslår en merutgift på nesten 10 milliarder kroner neste år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag