RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen urolig over forbrukslån – kaller inn bankene


Regjeringen har over lengre tid sett med uro på utviklingen i forbrukslånsmarkedet. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Regjeringen har over lengre tid sett med uro på utviklingen i forbrukslånsmarkedet. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Regjeringen har over lengre tid sett med uro på utviklingen i forbrukslånsmarkedet, og til uka er flere banker og andre aktører kalt inn til møte.

Det er finansminister Siv Jensen (Frp), justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og forbrukerminister Linda Hofstad Helleland (H) som inviterer til møtet.

Regjeringen har over lengre tid sett med uro på utviklingen i forbrukslånsmarkedet. Kredittkortlån og andre typer forbrukslån kan være nyttige produkter, men det er en rekke eksempler på at enkeltpersoner får problemer som følge av for store opptak av forbruksgjeld, heter det i en pressemelding.

Regjeringen har iverksatt en rekke tiltak for å få markedet for forbrukslån til å fungere bedre.

– Nå ønsker de tre ministrene å høre hvordan bankene som låneytere, og som samfunnsaktører, ivaretar ansvaret de har for å opptre på en samfunnsnyttig og bærekraftig måte, opplyser regjeringen.

Disse er invitert til møtet: DNB, Bank Norwegian, Santander Consumer Bank, Monobank, Finans Norge, Finansieringsselskapenes forening, Finans Norge, Finanstilsynet og Forbrukerrådet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere