RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KLAR BESKJED: Det var dagen før 17. mai at Norges Bondelag og Norsk Bonde- og småbrukarlag fikk klar beskjed fra landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) om at regjeringen ikke har mer å gi i jordbruksoppgjøret.
KLAR BESKJED: Det var dagen før 17. mai at Norges Bondelag og Norsk Bonde- og småbrukarlag fikk klar beskjed fra landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) om at regjeringen ikke har mer å gi i jordbruksoppgjøret. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Regjeringens jordbrukstilbud møter KrF-motstand

Sist oppdatert:
Ingen av KrFs fylkesledere stiller seg bak regjeringens landbrukspolitikk.

Oslo (NTB): Et klart flertall av fylkeslederne i Kristelig Folkeparti mener det er umulig å godta statens tilbud i jordbruksoppgjøret. Det viser en ringerunde som Nationen har gjort blant 16 av KrFs 19 fylkesledere.

Ingen av de 16 vil stille seg bak landbrukspolitikken som regjeringen legger opp til. Fem er forsiktige med å uttale seg eller vil avvente situasjonen siden de fortsatt har håp om en forhandlingsløsning.

Stortinget kan forkaste

Bruddet i jordbruksforhandlingene mellom staten og bondeorganisasjonene gjør at Stortinget kan forkaste statens tilbud, mener Trond Nordby, statsvitenskapsprofessor og ekspert på parlamentarisme.

- Stortinget kan forkaste tilbudet og sende det tilbake med melding om at det ikke er akseptabelt, sier Nordby.

Ikke mer å gi

Det var dagen før 17. mai at Norges Bondelag og Norsk Bonde- og småbrukarlag fikk klar beskjed fra landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) om at regjeringen ikke har mer å gi i jordbruksoppgjøret. Dette var samme dag som fristen for enighet mellom organisasjonene og staten gikk ut. Begge organisasjonene bekreftet søndag overfor NTB at de nå konsentrerer seg om en markering som bøndene har varslet foran Stortinget tirsdag. Flere tusen bønder er ventet til hovedstaden for å ta del i protesten rettet mot statens tilbud.

Slik det så ut søndag, vil statens siste tilbud trolig bli oversendt Stortinget fredag for behandling. Særlig KrF og Venstre vil da få mulighet til å avgjøre sluttresultatet av stortingsbehandlingen. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere