RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringskvartalet vokser

Regjeringskvartalet i Oslo er ikke stort nok. Nå er Statsbygg i gang med å prosjektere enda et nytt kvartal for politikere og byråkrater.

Regjeringsbyggene ligger i en ring rundt høyblokka i Akersgata som bare har plass til Statsministerens kontor og Justisdepartementet.

Trekantbygg
Det foreløbig nyeste regjeringsbygget, det såkalte R5 som huser svært mange av departementene ble tatt i bruk for ti år siden. Nå er det tid for utvidelse av regjeringskvartalet igjen.

Denne gang er det byggene med adresser Keysersgate 6 - 8 og Teatergata 9 som ligger an til å bli neste tilvekst for departemenetene.

- Det er et rimelig stort prosjekt. Nå er det slik at de byggene står der i dag, og vi utreder forskjellige alternativer. Det er både rehabilitering og eventuelt noe nybygging, sier prosjektleder Jens-Petter Lund i Statbygg til TV 2-nyhetene.

Verneverdig
Det er det verneverdige bygget hvor Statens pensjonskasse holdt til, og de to nabobyggene, hvorav et i dag huser en bank som kan hjelpe departementene med plassbehovet.

- Prosjektet er på ca 17-18.000 kvadratmeter, sier prosjektlederen i Statbygg.

Usikker kostand
Det finnes foreløbig ingen kostandsanslag for prosjektet som går under navnet Regjeringsbygg 6 (R 6), men planene for hvem som skal flytte inn i det nye kvartalet er allerede lagt.

- Helse- og omsorgsdepartementet er planlagt inn der og landbruks- og matdepartementet er planlagt inn der, sier Jens-Petter Lund.

I løpet av våren vil forslaget om et det nye regjeringsbygget komme på politikernes bord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere