RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringsstrid etter Kabul-terror

Sist oppdatert:
SV-leder Kristin Halvorsen advarer mot å bruke terrorangrepet i Kabul politisk.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) får kritikk fra SV-hold i regjeringen for sine uttalelser etter terrorangrepet i Kabul, skriver Dagsavisen. Mens Stoltenberg sier angrepet viser behovet for at norske styrker blir værende i Afghanistan, avviser SV-leder og regjeringskollega Kristin Halvorsen (SV) dette argumentet blankt:

- Denne tragedien er ikke noe argument verken på den ene eller andre siden i debatten om militær eller sivil innsats, sier hun ifølge Dagsavisen.

Krigsmotstanderne i regjeringen har åpenbart reagert på Stoltenbergs uttalelser etter angrepet, som kostet den norske journalisten Carsten Thomassen livet og skadet en UD-diplomat. Til Dagbladet sa statsministeren at hendelsen forsterker regjeringens budskap om at Norge må bidra til fred og stabilitet i Afghanistan. -Angrepet styrker begrunnelsen for at vi er der, sa Stoltenberg.

SV-leder Kristin Halvorsen sier på sin side at diskusjonen må gå videre og at det fortsatt er behov for en bred debatt om Natos strategi i Afghanistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere