*Nettavisen* Nyheter.

Regn og atter regn

Værgudene er ikke sparsomme med nedbørsmengden denne uka. Her er det bare å fortsette å finne roen innendørs. Det skal regne og blåse helt frem til søndag.

23.09.03 13:05

Bergenserne våknet tirsdag morgen opp til 10 grader og hagl. Det blåser kraftig flere steder i landet, og enkelte steder har vinden kommet opp i liten storm. Alle landsdelene har en grå start på uka.

- Resten av dagen og på onsdag kan man så å si dra hele landet under ett. Det ventes regn på Sørlandet, Vestlandet og i Midt-Norge på onsdag, og temperaturene vil ligge på rundt 10 grader i disse landsdelene. Det vil regne i Nord-Norge også, og det ventes snøsludd i fjelltraktene. Temperaurene i nord vil ligge på godt under 10 grader, melder meteorolog i Storm, Svein Inge Andersen, til TV 2 Nettavisen.

Østlandet får oppholdsvær på tirsdag og onsdag formiddag, men regnbyger igjen på onsdag ettermiddag.

Sol på søndag

Sola vil ikke dukke opp igjen i Nord-Norge før på søndag.

- Det er ikke ventet noe lyspunkt i værsituasjonen i nord før helt i slutten av uka. Torsdag blir det imidlertid oppholdsvær i Øst-Finnmark. Fredag ventes det noe lettere vær i Troms og Finnmark. Nordland får regn begge dager. Lørdag blir en regnfull dag i alle tre fylkene, men på søndag kan det klarne opp og bli tendenser til sol i nord, sier Andersen.

Varmere i vest

Vestlandet og Midt-Norge kan også vente seg sol på søndag, men stort sett regn frem til søndag.

- Temperaturene vil imidlertid stige og komme opp i mellom 14 til 16 grader. Frostnettene ser også ut til å holde seg borte i disse landsdelene. Det kan bli bortimot 10 grader om natten, opplyser Andersen.

Best vær på Sørlandet

- Fra torsdag blir det best vær i Telemark og Agder-fylkene. Her kan det bli perioder med sol. Østlandet får regn fra onsdag ettermiddag, men finere vær på søndag. I begge landsdelene kan det nok komme frostnetter i løpet av uka. Temperaturene på dagtid vil ligge på rundt 10 grader, sier meteorologen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.