RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regn stenger europavei i Telemark


Også tirsdag kom det enorme vannmengder i deler av landet. I Telemark har vannmassene ført til at europavei 134 er stengt. Bildet er tatt i forbindelse med flommen tidligere i måneden – her fra Rjukan i Telemark.
Også tirsdag kom det enorme vannmengder i deler av landet. I Telemark har vannmassene ført til at europavei 134 er stengt. Bildet er tatt i forbindelse med flommen tidligere i måneden – her fra Rjukan i Telemark. Foto: Bjørn Iversen (Nettavisen)
Europavei 134 er stengt i Telemark ved Landsverk bru på strekningen Seljord – Notodden på grunn av oversvømmelse. Også flere fylkesveier og veier i andre fylker er stengt på grunn av store vannmasser.

Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud har varsel om flom på oransje nivå fra NVE. Onsdag får de følge av Oslo, Akershus, Østfold og Oppland som går fra gult til oransje på flomvarselet. Flom på oransje nivå betyr at vannføringen kan medføre omfattende oversvømmelser og flomskader utsatte steder.

Hus isolert

I Frølandsgrenda i Sauland i Telemark er over 20 hus isolert, melder NRK. Her er også E 134 stengt ved Omnesfossen mellom Sauland og Notodden. I Sauland ligger sentrum under vann, og Hjartdal oppvekstsenter er stengt fordi barna ikke kommer seg til skolen. Her er kraftig regn i ferd med å grave ut veien. Rådmann Rune Engehult i Hjartdal kommune ber innbyggeren holde seg oppdatert på kommunens nettside.

Stengte veier

I Telemark er fylkesvei 3 mellom Lindland og Akland stengt. Også fylkesvei 44 Valebøgen, fylkesvei 38 ved Nordre Lone og fylkesvei 44 Valebøvegen er stengt på grunn av flom og oversvømmelse i Telemark. I Aust-Agder er fylkesvei 55 ved Kroken, fylkesvei 101 ved Valle, fylkesvei 251 Beisland – Grøsle og fylkesvei 418 Søndeled stengt av samme årsaker, ifølge Statens vegvesen.

Oversvømte kjellere

I Buskerud har brannvesenet har fått inn meldinger om oversvømte kjellere i flere kommuner.

– Det har begynt å strømme inn vann i kjellere, både i privathus og skoler i kommunen, sier avdelingsleder for vei i Drammen kommune, Truls Rieger til NRK

Og regnværet ser ikke ut til å gi seg med det første. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark. Her er det ventet opp mot 30 millimeter nedbør. En millimeter nedbør tilsvarer en liter per kvadratmeter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere