*Nettavisen* Nyheter.

Regnkaos i Midt-Norge

Foto: (Foto: TV 2)

Mellom 50 og 100 biler står fast på E6 i Drivdalen på grunn av flom, og politiet er i ferd å evakuere biler og busser fra et rasfarlig område i Oppdal. Også flere bolighus er evakuert.

16.08.03 16:32

Politiet i Sør-Trøndelag har aldri opplevd lignende tilstander. Foreløpig har de ingen oversikt over hvor mange som er rammet.

Torsdag kveld blir passasjerene i to busser og ni biler evakuert med helikopter fra et rasområde på E6 i Oppdal i Sør-Trøndelag, melder NTB. Kjøretøyene er innestengt mellom tre ras og geoteknikere mener det er for farlig å grave i området, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Rev ned bro

Torsdag ettermiddag tok vannmassene en bro ved Vinstra i Drivdalen og flyttet den slik at den sperret E6. E6 er også sperret av flom og ras flere andre steder. Mellom Smegarden Camping og Drivstua står mellom 50 og 100 biler fast.

– Vi vurderer fortløpende om det er forsvarlig å rydde vegen slik at vi kan åpne den igjen, forteller operasjonsleder Reidar Bratlien i Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Gård evakuert

Beredskapsavdelingen i Sør-Trøndelag er satt i gang, men foreløpig har ikke politiet fått melding om personskader.

– Vi har allerede evakuert en gård, og det kan bli aktuelt å evakuere flere, opplyser Bratlien.

Også i Surnadal i Møre og Romsdal blir flere personer evakuert fra sine hjem nær elveleiet.

Han sier politiet også vurderer å be sivilforsvaret om hjelp.

– Vi har aldri opplevd noe lignende før, sier Bratlien.

– Mer enn normalt

Vakthavende hydrolog i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Hege Hisdal, sier til TV 2 Nettavisen at det er mer flom enn normalt.

– Det er en spesiell og alvorlig situsjon, sier Hisdal.

Det er sidevassdragene til de største vassdragene i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag som er hardest rammet av den kraftige nedbøren.

Vannmassene skaper store problemer i Midt-Norge torsdag.

– Noen steder vil vannet stige enda mer frem til lørdag, andre steder er vannstanden nå på topp. Men vi håper og tror det verste skal være over innen natt til lørdag, sier Hisdal.

Vannføringen ventes å kulminere på nivå rundt 5-års flom i enkelte vassdrag i løpet av neste døgn, melder Norges vassdrags- og energidirektorat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.