RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regnværsdag på børsen

Oslo Børs, regn, nedgang
Oslo Børs, regn, nedgang
Sist oppdatert:
Oljeprisen senket Oslo Børs.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oslo Børs lå lenge og vaket rundt nullpunktet, men oljeprisen og ledene amerikanske indikatorer bestemte til slutt retningen.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen endte ned 0,33 prosent til 490,22 poeng.

Ett fat nordsjøolje falt fra nivåer på 137 dollar fatet til å bli omsatt for 134,77 dollar fatet, ned 1,22 prosent, ved børsslutt.

LES MER:Dalende indekser

Kina kutter subsidier
Oljeprisen steg i morgentimene etter at oljeselskapet Royal Dutch Shell måtte stenge det viktige Bonga-feltet i Nigeria. Det skjedde etter MEND-bevegelsen gjennomførte et angrep mot feltet som opereres av Shell.

LES MER:Angrep stenger viktig oljefelt

I ettermiddag falt imidlertid oljeprisen kraftig. Dette som en følge av at kinesiske mydnigheter meldte om at de vil øke prisen på bensin og diesel med 1.000 yuan for et tonn med start fredag, en økning på 20 prosent. Kinesiske myndigheter har lenge subsidiert bensin og diesel til sluttbruker, ved nå å øke prisene til disse vil etterspørselen falle.

Det dramatiske oljeprisfallet dro med en gang hovedindeksen med seg.

Av tungvekterne falt StatoilHydro 0,41 prosent til 196,70 kroner, Yara falt 1,73 prosent til 454 kroner og Norsk Hydro er ned 1,64 prosent til 77,90 kroner.

Ingen av aksjene faller på nyheter, men blir sendt ned på et labert børsklima.

150 millioner abonnenter
Telenor avholdt kapitalmarkedsdag torsdag, og åpnet opp 1 prosent, men endte tilslutt ned 0,24 prosent til 105 kroner. Telenor har i dag meldt at antall mobilabonnement nå har passert 150 millioner. Dette er basert på alle mobilabonnement fra både konsoliderte og assosierte selskaper.

Amerikanske nøkkeltall var også med på å senke børsen. Indeksen Philadelphia Fed falt til minus 17,1 i juni sammenlignet med minus 15,6 i april. Ifølge Bloomberg News lå forventningene på minus 10.

SAS-salg avlyst
SAS melder om at de ikke vil selge sitt spanske datterselskap Spanair. Tøffe markedsforhold har ført til at flyselskapet likevel ikke vil la andre overta det spanske selskapet.

LES MER:SAS raser på børsen

- Det er ekstremt negativt. Spanair er et selskap som gjør et kraftig underskudd og det kommer til å belaste SAS- konsernets lønnsomhet i år, sier analytiker Jacob Pedersen hos Sydbank til Nyhetsbyrån Direkt.

Meldingen blir ikke tatt godt imot av markedet og aksjen raste 10,37 prosent til 31,10 kroner.

Dagens taper
Dagens taper er gruveselskapet Northland Resources. Selskapet presenterte tirsdag en foreløpig økonomisk studie for et jernprosjekt, men melder denne torsdagen at denne trekkes tilbake etter oppdagelse av feil. Hva den endelige konklusjonen av studien blir er foreløpig ikke avklart, men investorer vil tydeligvis ikke vente. Utsalgene sender aksjen ned 11,40 prosent til 17,10 kroner.

Tørt
Det ble ingen uttelling for Norse Energy i leteboringen på Peroba-prospektet i Brasil. Oljeselskapene som inngår i partnerskapet på BM-CAL-6-blokken på brasiliansk kontinental sokkel har nå avsluttet boringen av Peroba-prospektet på lisensen. Resultatet er nedslående, da brønnen betegnes som tørr.

Norse falt 8,89 prosent til 8,20 kroner.

En annen oljeknøtt går det imidlertid bedre med. Oljeknøtten CanArgo Energy er blant dagens vinnere. Traderfavoritten steg uten noen grunn og endte dagen opp 7,53 prosent til 1,57 kroner.

Funcom faller
Dataspillutvikleren Funcom faller i dag kraftig etter at storaksjonær Northzone har kvittet seg med en stor post i løpet av natten,

Ifølge en flaggemelding har Northzone IV KS solgt unna en aksjepost på 4 millioner aksjer i Funcom. Aksjene er plassert på kurs 43,50 kroner. Posten tilsvarer 7,6 prosent av utestående aksjer i Funcom. Funcom-kursen endte onsdag ettermiddag på 46,70 kroner. Northzone varslet nedsalget onsdag ettermiddag.

Funcom falt 6,21 prosent til 43,80 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere