RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reinvasket NM-vinner

Foto: Arne Dalseng Arne Dalseng
Sist oppdatert:
Her er Norges garantert reineste mesterskap.

Kjøkkenbransjen tar rotter og hygieneproblemer på alvor. Fredag kåres tidenes første norgesmester i oppvask.

Bransjeforening for storkjøkkenleverandører skjønte at noe måtte gjøre da flere restauranter ble stengt på grunn av rotter og andre ulumskheter.

Også på sykehuset
Men det er ikke bare i restaurantbransjen det slurves med hygienen:

- Folk hadde blitt skremt hvis de visste hvor mange som blir syke eller til og med dør av sykdommer de ikke hadde med seg inn på sykehuset, sier initiativtaker Bjørn Eliassen hos Lilleborg Profesjonell til TV 2 Nettavisen.

Derfor arrangerer de norgesmesterskap. Av 400 kursdeltakere i kjøkkenhygiene, regler, rutiner rundt temperaturkontroll og ren/uren sone, gikk 20 videre til mesterskapet. Over tre dager konkurreres det om de seks finaleplassene.

Skyldes slurv
- Hva skyldes den dårlige hygienen?

- Det er slurv, mangel på holdninger, og selvfølgelig kunnskapsmangel. Vi snakker både om institusjoner og restaurantbransjen. Vi vet at veldig mange har ekstremt god hygiene, men dette gjelder slett ikke alle, sier Eliassen.

I finalen kjempes det i et stort oppvaskanlegg med to maskinlinjer med tilskuerplass rundt.

Foruten heder og ære ligger 50.000 kroner i førstepremiepotten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere