Gå til sidens hovedinnhold

Reisende møtt av lange køer i passkontrollen på Gardermoen

Reisende som skulle fly fra Oslo lufthavn tirsdag morgen måtte tilbringe en halvtime i passkø.

«At det er mulig!» lød hjertesukket fra Nettavisen-tipseren som tirsdag morgen ble stående i en lang passkø på Gardermoen.

- Jeg fikk litt bakoversveis da jeg oppdaget køen. Det var to luker som var stengt, og vi brukte vel en drøy halvtime før vi kom oss gjennom sier mannen til Nettavisen.

Hos Oslo lufthavn Gardermoen kunne de ikke annet enn å beklage og vise videre til politiet.

Viser til politiet

- Det var litt kø i passkontrollen tirsdag morgen. Det er ikke alt vi har kontroll på i Avinor. Passkontrollen og bemanningen av den må politiet svare for, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn til Nettavisen.

Han opplyser at det ikke lenger er køer ved 08.30-tiden.

- Flere reisende enn beregnet

Heidi Linsrud, fungerende leder for driftsenhet med ansvar blant annet for passkontrollen på Gardermoen i Øst politidistrikt, sier til Nettavisen at bemanningen var som den skulle være, men at det var flere uheldige faktorer som spilte inn.

- Det kom flere reisende på utgående enn beregnet, og samtidig kom det et fly tidligere enn beregnet på inngående. Vi hadde ikke færre på jobb enn vi pleier, men vi pleier å avlaste med folk fra inngående hvis det er køer på utgående. Denne gangen klarte vi ikke det, sier hun.

På det meste sto folk i snitt 31 minutter i passkø tirsdag morgen, opplyser politiet.

- Beregn ekstra tid i sommer

Gardermoens kommunikasjonssjef har generelt dette rådet til deg som skal ut å reise via hovedflyplassen i sommer:

- Beregn ekstra tid, fra du går ut døra hjemme. Det er mange som skal ut og reise. Vi gjør alt vi kan fra vår side for at det skal gå så smidig som mulig, men de er ikke alt vi har kontroll på.

Ifølge Andersen ventes det rundt 90.000 reisende til og fra Gardermoen tirsdag. Antallet ventes å stige utover i uka til 99.500 fredag. Søndag ventes en foreløpig topp på 100.000 reisende.

Les også: Ny pakkereiselov har trådt i kraft

Les også: Bagasjetrøbbel på Oslo lufthavn Gardermoen

Kommentarer til denne saken