RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)

Reiser tilbake til katastrofeområdet

Sist oppdatert:
I dag reiser Jørgen Johansen tilbake til Thailand for første gang etter flodbølgekatastrofen. – Det blir sterkt, sier han til TV 2 Nettavisen.

Johansen er en av 250 norske pårørende som mandag ettermiddag reiser til Thailand for å minnes sine døde og savnede - fire måneder etter katastrofen.

- Jeg er litt spent. Du vet ikke hva som møter deg, og hvordan du vil klare å forholde seg til det, sier Jørgen Johansen til TV 2 Nettavisen mandag morgen.

Skylt avgårde
Selv opplevde han flodbølgekatastrofen på nært hold. Han måtte kjempe for livet da han og hans familie ble skylt av gårde av de enorme vannmengdene som traff land 2. juledag i fjor.

- Vi fikk ingen forvarsel, for plutselig trekker vannet seg tilbake. Jeg tar datteren min på armen og får oss opp på en liten forhøyning. Så stiger vannet, før det blir stilt, forteller Johansen.

Så skjer ting veldig fort. Vannet slår mot Johansen og datteren på 1,5 år.

- Jeg blir skylt av gårde med henne på armen. Vi blir sugd inn på et hotellområde, og kom oss inn i hotellet og opp i tredje etasje, sier han.

Deretter kommer flodbølge nummer to, den største, og vannet stiger helt opp til andre etasje.

Mistet faren
Han og datteren overlevde, men han mistet sin far. Turen blir derfor en sterk opplevelse for ti av hans familiemedlemmer som mandag reiser til Thailand.

- Jeg tror turen er viktig for å bearbeide det som skjedde. Jeg tror man aldri kommer over noe sånt, men det er viktig å konfrontere det, sier Johansen til TV 2 Nettavisen.

På turen, som er i regi av Utenriksdepartementet, er det satt av tid til både privat- og fellesmarkeringer. To dager er satt av til individuelle markeringer.

- Det blir helt sikkert sterkt, men jeg tror turen vil hjelpe veldig mange mennesker å komme seg videre, sier Johansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere