*Nettavisen* Nyheter.

Reiser tiltale mot rånersjef

Under opptøyene på Notodden sto han fram som rånernes talsmann. Nå er han tiltalt for en rekke forhold.

24.01.08 12:48

HTML EMBED

Notoddens rånersjef Espen Kittilsen (24) må svare for en rekke tiltalepunkter i tingretten blant annet for forhold under opptøyene i fjor sommer. Da protesterte bilungdommen høylydt og lenge mot stenging av Storgata. Det skriver avisa Varden.

24-åringen er blant annet tiltalt for ordensforstyrrelse etter at han satte fyr på to bildekk som var plassert i en midtrabatt på en bensinstasjon i Heddalsveien, et forhold Kittilsen har innrømmet</.a> . Dette var den første av en rekke større og mindre påsatte branner under rånernes aksjon.

Kittilsen er videre tiltalt for å ha hindret trafikken da han kjørte først i en kortesje og for å ha brukt bilhornet for å markere misnøye.

To saker av nyere dato er også med i tiltalen. Det gjelder blant annet episoden der Kittilsen - kun iført tangatruse - lot seg trekke på en akekjelke etter en bil gjennom Notodden sentrum. Stuntet ble filmet og lagt ut på YouTube, og sjåføren ble belønnet med 5.000 kroner i bot og inndratt førerkort.

Ifølge Varden vil det i kjølvannet av råneraksjonen også bli tatt ut tiltale mot personene som skal ha satt fyr på et hus i Heddal. Det bekrefter politiadvokat Asle Sandnes overfor avisa.

Tidligere saker om råneropptøyene:

Tre pågrepet etter Notodden-brann

- Har ikke styring lenger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag