RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reiste 500 mil for diagnose

Haukeland universitetssykehus ville ikke utrede en syk bergenser. I fortvilelse reiste han til et sykehus i Russland, 5.000 kilometer unna. Der konstaterte legene at han hadde epilepsi.

Familien til pasienten mener Nevrologisk avdeling på Haukeland universitetssykehus har gjort en mangelfull, overfladisk og dårlig jobb, skriver Bergensavisen. Sykehuset avviser kritikken. Saken er nå klaget inn til Helsetilsynet i Hordaland.

Bergenseren, som er i 20-årene og opprinnelig fra Russland, ble plutselig syk våren 2000, men fikk ikke den hjelpen han trengte i sitt nye hjemland. Den norske nevrologen mente hodepine og konsentrasjonsvansker skyldtes en depressiv tilstand og hadde lite hjelp å tilby.

Familien nektet å se på at sønnen ble stadig verre, og i fortvilelse dro til hjemlandet og fikk ham innlagt på et sykehus i Novosibirsk. Her fastslo legene at mannen hadde en organisk hjernesykdom, væskeansamling i hjernen og epilepsi, ifølge Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere